Miksi valtio on harmaan talouden veturi ja kyseenalainen arvojohtaja?

n verokeitaissa olisi mahdollista purkaa jo ensi viikon yhtiökokouksessa

http://yle.fi/uutiset/fortumin_veroruletti_pyorii_nyt_irlannissa/7888014…

 

 

Aika aikaansa kutakin. Nyt vaalien lähestyessä puolueet yrittävät erottua toisistaan, edukseen. Aikaisempien vaalien alla, on lupailtu kahdeksan kaunista ja kymmenen hyvää. Vaalien jälkeen ”takit on käännetty” politiikan työ asentoon. Annetut lupaukset oli annettu rikottaviksi.

Politiikassa ollaan joko ytimessä tai sen ulkopuolella. Tämä näkemys on tullut selväksi myös niistä perusteluista, joilla Suomi on viety EU:n. Suomen poliittisessa kentässä tämä näkyy ”konsensuksena” ja ”puoluekurina”. Yli puoluerajojen toimivat puolueiden johtohenkilöt käytännössä päättävät ja sanelevat politiikan suunnan. Vastarannan kiiskit jäävät kalliolle nuolemaan näppejään ja jees, jees – henkilöt palkitaan hyväpalkkaisilla julkisen sektorin viroilla ja yksityistettyjen valtion yritysten vakansseilla.

On sanomattakin selvää ettei näissä tehtävissä saatua sisäpiirin tietoa käytetä omaksi hyödyksi. Valtion omaisuuden yksityistämishankkeet, yritysten pörssiin listautumiset kun ovat hyvissä ajoin tiedossa. Samoin ollaan tietoiset niiden substansseista ja tulevasta taloudellisesta kehityksestä.

Herää kysymys, kuinka laajaa tämän kaltainen sisäpiiritiedon hyödyntäminen on? Tekeekö tilaisuus varkaan, eli onko oma etu kansan etua tärkeämpi, murtuuko moraali?

Yleiseen elämän kokemukseen perustuen, voidaan todeta että Suomen ja Suomalaisten etujen vastaiset hankkeet päätöksineen eivät voisi olla mahdollisia, ilman näihin päätöksiin osallistuvien poliitikkojen yhteisiä intressejä.

Tätä taustaa vasten ajateltuna ei ole kovinkaan kummallista etteivät eri puolueiden poliitikot eivät halua kommentoida, ottaa kantaa tai ylipäänsä nostaa julkiseen keskusteluun veroparatiisi keinottelua, suuryhtiöiden voittojen maksimoimiseksi.

On surullista todeta että valtion yritykset, jotka ovat yksityistämisten myötä listautuneet pörssiin ja joiden osakkeista suurin osa on päätynyt ulkomaiseen omistukseen, ovat kaikkein aktiivisimmin järjestelleet ja vältelleet vero eurojen kertymistä valtion kassaan. Nyt ei enää edes uskalleta puhua aikaisemmin niin trendikkäästä ”rakennusalan harmaasta taloudesta” jolla aikaisemmin saatiin kansan katseet ja ajatukset ohjattua pois tärkeistä asioista.

Milloin on kansan mitta täysi? Onko meidän Suomalaisten katsottava peiliin ja mietittävä, olemmeko me antaneet heille luvan toimia näin? Vai onko kysymys poliitikkojen määrätietoisesta toiminnasta, jonka tarkoituksena on salata, harhauttaa ja vaieta näistä niin ikävistä puheenaiheista?

Mitä tästä jää lapsille kerrottavaksi? Turha sinisilmäisyys ja siedätyshoito ei meitä auta. Kuunnellaan vaikka Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen, mietitään" mitä tästä kertoisin, kysyjille vastaisin"?

https://

 

 

 

 

 

PasiRonkainen
Sitoutumaton Kirkkonummi

Miltä maailmani näyttää nyt?
Suomi, Eurooppa ja koko maailma on rajun taloussodan tantereena, jossa taistellaan, ei enempää tai vähempää kuin globaalien resurssien hallinnasta. Mitä meidän Suomalaisten pitäisi tästä osata ajatella tai miten meidän tulisi toimia, oman etumme nimissä?
SODAN ENSIMMÄINEN UHRI OLI TOTUUS
Tämän voidaan todeta olevan täysin totta, medioissa käytävän valeuutisoinnin perusteella, johon näyttävät kaikki osapuolet, sortuvan. Totuutta piilotellaan jonninjoutavien, medioiden tarkoituksella esiin nostamien, toissijaisten "punaisten vaatteiden" katveeseen. Ihmisiä ohajaillaan kuin härkiä näillä medioiden muletoilla, jotka estävät ihmisiä ajattelemasta oleellisia asioita.
MITKÄ ASIAT OVAT OLEELLISIA?
Yhä suurenevalle osalle Suomalaisista, oman elämän hallinta on karannut kuin mopo käsistä, hyvin samoista syistä.
Yhteiskuntaa ei kuulema voi syyttää, yksilön kohtaamista ongelmista, eikä yhteiskunnan tehtävä ole huolehtia jäsentensä hyvinvoinnista?! Näin puhuvat hallituksen ministerit, nämä ulkomaisten voimien asiamiehet, Suomen kansan harhaanjohtajat.
Tähän ei pidä uskoa, eikä tilanteeseen tyytyä, se on täysin selvää. Mutta mitä keinoja on käytettävissä, jotta yhä suurenevalle, syrjäytyvälle kansanosalle, saataisiin näköaloja ja toivoa parempaan?
Minun mielestäni ainoa keino on uskaltautua ottaa vastuuta omasta elämästään, sen sijaan että kulkee kuin pässit narussa teuraaksi!
ON OPETELTAVA POIS VANHOISTA VÄÄRISTÄ OPEISTA!
Suomen poliittinen kenttä on täysin läpimätä ja korruptoitunut. Tämän kentän toimesta, jopa poliisilaitoksen, oikeuslaitoksen, puolustusvoimien likipitäen kaikkien yhteiskuntamme keskeisten toimielinten avainasemassa toimivat henkilöt on korvattu tämän mädättyneen poliittisen harhaanjohtajiston uskotuilla, hillotolpan lipojilla. Ne jotka eivät mädätystä kannata, kepitetään totaaliseen paitsioon, leimaamalla, häpäisemällä, mustamaalaamalla, tekemällä naurunalaiseksi tai järjestämällä poliittinen ajojahti, tämä kaikki esimerkisi ja pelotteeksi kaikille muille ihmisille, jotka haluaisivat kritisoida nykyistä mädätystä.
POLITIIKKA on asioiden eteenpäin viemistä. Politikka ei kerro siitä, mitä se itseasiassa pitää sisällään. Suomen edustuksellinen demokratia, joka on käytännössä demokratian irvikuva, jossa uskotellaan että melkein kolmekertaa vuosikymmenessä tai muutama kymmentä kertaa keskimäärin ihmiselämän aikana, äänestämällä jotain sellaista henkilöä, joka lupaa vaalien alla kuut, taivaat ja tähdet, voisi oikeasti vaikuttaa mihinkään asioihin. Pisteenä ii-n
päälle, vaalilupaukset eivät sido ketään millään lailla ja piste.
MEIDÄT ON SIIS OPETETTU ehdollistamisen keinoin, hyväksymään nykyinen, suoraan sanottuna tättä kusetusta, alusta loppuun oleva järjestelmä, millä ei ole mitään tekemistä demokratian tai vaikuttamisen kanssa! TÄMÄN OPIN SEURAUKSENA, ilmeisesti itseään fiksumpana pitävät ihmiset eivät vaivaudu äänestämään, MIKÄ ONKIN OPETUKSEN TARKOISTUS!
Nyt on opeteltava, eli ymmärrettävä ja sisäistettävä edellä kerrotun merkitys, meidän jokaisen ihmisen vastuunkantamiseen, yhteisistä asioistamme.
AJATUSLEIKKI:
- Mitä teet jos kaverisi kusettaa sinua joka asiassa joka kerta, milloin loppuu usko kaveriin? (oikea vastaus, kerta riittää)
- Mitä jos olisikin niin että sinä voit oikeasti päättää omista asioistasi, sen sijaan että kusettaja kaverisi päättää niistä, päättäisitkö?
Kusettaja kaverit ovat juuri ne ihmiset jotka lupaavat äänestäjilleen yhtä, tekevtä toista, pettävät äänestäjänsä, päättävät heidän asioistaan ihna miten tahtovat, hillotolppa ja omaetu edellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu