PasiRonkainen

ONKO KANSALAISTEN PAKOTETTAVA HALLITUS SITOVIIN KANSANÄÄNSETYKSIIN?

Kansanvallassa valta on kansan ja vain kansan.

OLISIKO MEIDÄN NYT KORKEA AIKA OTTAA OHJAT JA  VASTUUTA YHTEISESTÄ TULEVAISUUDESTAMME?

Monet viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet kansalaisia hereille ja jopa liikkeelle, osoittamaan mieltä turoille ja toreille. Tämä on vähintäänkin tarpeellinen signaali päättäjillemme, mutta riittääkö se?

Nykyinen hallitus on tästä kaikesta huolimatta, tekemässä jälleen, perustuslain vastaisia toimenpiteitä, jotka tällä kertaa heidän ilmoituksensa mukaisesti koskevat palkansaajien minimi oikeuksia.

Pakottavan työlainsäädännön käyttötarkoitus on turvata työntekijöiden asema ja vähimmäisoikeudet lailla. Nyt hallitus on ilmoittanut käyttävänsä tätä nimenomaista lakia päinvastaiseen tarkoitukseen, työntekijöiden aseman ja oikeuksien heikentämiseen.

Työntekijät ovat varmasti se kaikkein pienimmässä vastuussa oleva taho, edellisten- ja nykyisen hallituksen tekemiin virheisiin, joiden seurausta Suomen talouden nykyinen ahdinko on. Eikö nykyisen hallituksenkin olisi aika jo viimein myöntää tosiasiat ja vääränlainen politiikka, sekä muuttaa sen suuntaa, lähtökohtana ihmisten hyvinvointi?

Onko oikein tai hyväksyttävää että kaikki ne oleelliset vaalilupaukset joita nykyisen hallituksen edustajat ovat ennen vaaleja tehneet, ovat osoittautuneet petoksiksi äänestäjiä kohtaan? Eivätkö edes julkisuudessa annetut lupaukset pitäsi täyttää? Vaalilupauksiin tulisi voida suhtautua kuin suullisiin sopimuksiin, jotka ovat sitovia. Todistus taakkaa ei vaalilupausten osalta ole, sillä ne ovat julkisesti kaikkien tiedossa olevia asioita. Näin ollen vaalilupauksen pettämistä on pidettävä petoksena, joka laissa on tuomittava teko ja joka välittömästi johtaisi kansanedustajan erottamiseen luottamustehtävästään.

Koska näin ei ole ja emme voi hyväksyä hallituksen ja johtavien poliitikkojen diktatorista toimintaa, meidän on astuttava ulos kuplistamme, vaatimaan meille kuuluvia perustuslaillisia oikeuksiamme.

Meidän olisi vaadittava nyt vain ja ainoastaan sitovat kansanäänestykset, kaikista sellaisista asoioista, jotka herättävät kansalaisten vastustusta, mielipiteiden jakautumista tai muutoin koetaan niin tärkeiksi asioiksi, että kansalaisten mielipidettä on syytä kuunnella.

Perustuslain mukaan kansalaiset käyttävät ylintä päätäntävaltaa, jolloin on enemmän kuin perusteltua ja demokratian hengen mukaista, ratkaista vaikeat asiat sitovien kansanäänestysten kautta.

TARVITAANKO SUOMEN POLITIIKKAAN MUUTOS?

Viimeaikaisten, 1995 vuoden jälkeisten hallitusten toimet Suomen talouden ja Suomalaisten olosuhteiden parantamiseksi ovat totaalisesti epäonnistuneet, mikäli ne olisivat olleet heidän tavoitteenaan. Sitoutuminen toimimattomaan EU – politiikkaan, joka on yksiselitteisesti pahin virhe ja suurin syys Suomen taloudelliseen ahdinkoon, on ollut ilmeisimmin tärkeämpää?

Omasta raha- ja talouspolitiikasta luopumisen seurauksena Suomen valtion pelkkien velkojen korkojen maksut ylittävä yli 100 000 000 000 euroa, jotka on jouduttu maksamaan ykstyisille, ulkomaisille luotonantajille. On selvää että tämä valtava rahasumma olisi toisenlaisella, omaan raha- ja talouspolitiikkaan pohjautuvalla strategialla, pääosin jäänyt tukemaan Suomen talouden kasvua ja -hyvinvointia.

EU jäsenyyttämme, jota meille markkinoitiin edullisempien tuotteiden, autojen, alkoholituotteiden- ja savukkeidenkin vapaana saatavuutena, sekä työllisyyden, kilpailukyvyn parantumisen ja kasvun kautta, ovat jääneet toteutumatta. Sen sijaan jäsenyytemme on sitonut meidät EU:hun, jossa olemme joutuneet nettomaksajan roolissa velkaantumaan historiallisesti katsottuna ennätysvahtia, jonka loppua ei ole nähtävissä.

Yhtenä referenssinä voidaan käyttää Neuvostoliitolle maksamiamme sotakorvauksia, jotka nykyrahassa mitattuna ovat noin 5 miljardia. Sotakorvauksista selvittiin yksituumaisuudella. Nuo tapahtumat tullaan aina muistamaan, todella vaikeina aikoina Suomen historiassa.

Valitettavasti nykytilanne on moninkertaisesti pahempi, vaikkei sotia vielä olla jouduttu käymään. Pelkästään nykyiset vastuumme EU:n kriisimaiden avustuksissa ovat nyt jo yli 10 kertaiset, puhumattakaan yli 100 miljardin valtion velasta ja niiden koroista. Valtion velkojen korkojen kautta Suomi on sidottu pääomien valjaisiin, kuten Kreikka. Mikäli viisas hallituksemme ei toteuta niitä hankkeita joita heille tarjotaan, annetuilla raunaehdoilla, "markkinat reagoivat", luottoluokitus putoaa ja korot nousee. Suomella on kuljettavanaan Kreikantie, jossa kaikki jäljellä oleva, valtion kasvavilla veloilla perustellen, myydään, eli yksityistetään ylikansallisten pääomien pohjattomaan kirstuun. Miten lapsemme, lastenlapsemme ja heidän lapsensa tulevat muistamaan nämä tehdy vastuuttomat teot, joista tulevat maksamaan kovimman hinnan historiassamme? Mitkä ovat meidän vastuumme kansalaisina?

MIKSI VIRHEITÄ EI MYÖNNETÄ?

Johtavat poliitikkomme, takinkääntelyidensä ohessa, ovat yhdellä suulla asettautuneet puolustamaan tehtyjä virheitä, vaikenemalla niistä ja toteamalla että ”mennyttä maailmaan on turha haikailla”, ”nyt on tehtävä ratkaisut niillä työkaluilla joita on käytettävissä”, eli maksattaa tehdyt virheet, jälleen kerran kaikkein vähäosaisimmilla!

SSS-ryhmä pyrkii luomaan asioista erheellisesti sellaisen kuvan että mitään muita vaihtoehtoja ei olisi. Alexsander Stubb tukeutuu ja samalla siirtää vastuun asiantuntijoille, parhaille konsulteille, sekä valtoin virkamiehille, jotka ovat kertonee heille mitä pitää tehdä.

Ensimmäisenä herää kysymys, mitä virkaa hallituksellamme on kun eivät itse tiedä asioista mitään, eivätkä viimekädessä ole vastuussa mistään? Toisekseen on todettava että nämä hallituksen jäsenet, joilla ei itsellään ole mitään menetettävää pelaamassaan ”upporikasta tai rutiköyhää pelissä”, vaan pelaavat meidän rahoilla peliään, josta me vielä maksamme heille palkkaa, kertoo karua kieltään nykyisessä demokraattisessa järjestelmässämme olevista epäkohdista.

Suurin ongelma nykyiseen politiikkaan liittyen on että tehtyjä virheitä ei myönnetä, vaikka kaikki mittarit ovat punaisella ja hälytys-sireenit huutavat tauotta! Toistetaanko tässä niitä samoja virheitä jotka tehtiin Ttsernobylissä, erona vain se että uhrien ja kärsimyksen määrä on vieläkin suurempi?

Suomen talouden hoito, kansalaistemme hyvinvointi, ei voi olla joidenkin edesvastuuttomien ”puhuvien päiden” käsissä, jonkinlaisena kokeiluna, jonka lopputulos voi olla kaikkien tunnusmerkkien ja maalaisjärjen perusteella totaalinen katastrofi.

Siksi meillä Suomalaisilla on oltava mahdollisuus käyttää ”hätä jarrua” jos ja kun näyttää siltä että ohjaamo on täynnä kädettömiä puhuvia päitä.


 

Suomen EU - vastuut ylittävät kymmenkertaisesti sotakorvausten määrän, velkaantuminen jatkuu!

Turun sanomat ovat nyt myös heränneet kyseenalaistamaan tehtyjä virheitä


 


 


 


 


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Tehokkain hätäjarru on valuutan joukkopako ruplaan ja venäläisiin pankkeihin. Bitcoin vielä tässä vaiheessaan voisi myös toimia arvon säilyttäjänä kun USAn ja Suomen valtiotkin on jo konkurssissa. Holveista ei kultaansakkaan saa.

Toimituksen poiminnat